+31 (0) 6 44272469
info@idnl.org

Tegen het vandalisme van ‘Black Lives Matter’

Tegen het vandalisme van ‘Black Lives Matter’

IDNL heeft geprotesteerd tegen het vandalisme van ‘Black Lives Matter’ tegen Nederlandse historische monumenten in een brief aan de burgemeester van Rotterdam. De tekst van de brief luidt:

Geachte heer Aboutaleb,

Zoals u weet zijn vannacht onder andere het standbeeld van Piet Hein en de kunstinstelling Witte de With beklad. Dit is geen ‘gewoon’ vandalisme, maar het zijn politieke aanvallen op de Nederlandse geschiedenis en cultuur. Wij zien dit als een aanval op ons, onze voorouders en onze kinderen.

Ik vernomen dat er vanuit linkse hoek (AFA, BLM, KOZP…) nog meer aanvallen worden gepland, onder andere op de beelden van Johan van Oldenbarnevelt en Pim Fortuyn. Er is sprake van nog verdere bekladdingen, beschadigen en zelfs het van de sokkel trekken van deze standbeelden.

Als politiek voorman van IDNL (Identiteit Nederland) verzoek u met klem tegen dit linkse vandalisme publiekelijk stelling te nemen. Wij verwachten en eisen dat de gemeente, die u vertegenwoordigt, alles in het werk stelt om ons historische cultuurgoed te beschermen en de vandalisten op te sporen en te laten bestraffen. Wij vinden dat daarbij alle door de gemeente gemaakte kosten moeten worden verhaald op de daders. Het kan niet zo zijn dat hier met twee maten gemeten wordt en dat linkse vandalisten vrijuit gaan, terwijl de gewone burger zwaar moet boeten bij de geringste overtredingen, zoals bijvoorbeeld van de Coronamaatregelen.

In afwachting van een gepaste actie van uw kant verblijf ik,

Hoogachtend,

Géza Hegedüs,

Politiek voorman IDNL

De brief vindt u hier als PDF-bestandAfbeelding: ‘Sea_Storm_(41283179412)’, bewerkt. © Fotograaf: João Marchantinho Dias, bron: Wikimedia. Licentie___

Deze website is een initiatief van de culturele vereniging ‘Identiteit Nederland‘. Voor vragen en contact klikt u hier.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *